Gyakran 
Ismételt 
Kérdések 


Facebook 
oldalunk 

Jelöltek, 
Listák 
beküldése 

Aktuális szavazásunk:
április 7-én estig
 CÉLJA:
a körzete elnyerésére leginkább esélyes jelölt felmutatása
a választók ÁLTAL -
- EGYMÁS számára!

További szavazási lehetőség:
- Országos pártlista

TERJESZD az előválasztás HÍRÉT, és igény esetén csatlakozz a Facebookon!
(link jobbra fönt)

 

 

Aki az előválasztásunk nyertese lesz,
korántsem biztos, hogy majd mandátumot is nyer ...

 

... ámde aki ezt az előválasztást sem képes megnyerni,
hogyan is nyerhetne mandátumot ?!

 


Melyik OEVK-ba tartozom?

Választói mozgalmat a demokráciáért!

Kettős választással az Orbán-rendszer leváltásáért
A Fidesz csapdába ejtette az országot. A választóktól kapott felhatalmazással visszaélve saját épére alakította hazánk politikai, közjogi berendezkedését. Az Orbán-rendszer lényege, hogy a választók kevesebb mint felének támogatásával is teljhatalmat tud gyakorolni. Akár a választók túlnyomó többségének akaratával is szembe megy, mint például a vasárnapi zárva artás bevezetésekor. Az állampolgári akarat közvetlen megnyilvánulásait figyelmen kívül hagyja, a tömegdemonstrációkat semmibe veszi, a népszavazási kezdeményezéseket ellehetetleníti.
A magyar nép többsége nem érzi jól magát a jelenlegi politikai rendszerben, kétharmadunk szerint rossz irányba mennek a dolgok az országban. Az Orbán-rendszerrel szembeni politikai együttműködés két fő ok miatt maradt eredménytelen. A társadalom világnézetbeli, érdekbeli tagoltsága és a jelenlegi politikai szereplők zsákmányszerzési szándéka gátolja az Orbán-rendszer megdöntését. Ezért nem lehet bízni a jelenlegi parlamenti ellenzék által továbbra is erőltetett, de 2014-ben már kétszer is megbukott kényszerkoalíció jövőbeni sikerében.
A Fidesz legyőzése a választásokon az első lépés ahhoz, hogy közösen rakjuk le az új Magyarország alapjait. A különböző értékrendet képviselő szavazók összefogása a megoldás a mostani kormányzati rendszer megbuktatására. Ezért választói mozgalmat alakítunk. Ennek résztvevői egy közös célban, az Orbán-rendszer leváltása utáni Magyarország kialakításában egyeznek meg. Ennek módja, hogy a legfontosabb kérdésekben a nép dönt közvetlenül, és nem csupán a politikusok a választók feje felett.
Az Orbán-rendszer leváltását, és azt követően egy demokratikus Magyarország létrehozását két egymást szorosan követő választással valósítanánk meg. Az első választáson a fennálló hatalom ellenében egy időleges választási szövetség indul el. A szövetség politikai szekértáboroktól, ideológiáktól függetlenül tömöríti a demokrácia iránt elkötelezett szervezeteket. A választási szövetség színeiben a választókerületekben széles körben elismert közéleti szereplők indulnak. Nekik az újonnan felálló parlamentben kötött mandátumuk lesz. Ez kizárólag arra jogosítja őket, hogy elfogadják azokat a sarokpontokat, melyeket a választói mozgalom tagjai határoztak meg előzetesen. Ezek közül a legfontosabb egy új, arányos és igazságos választási törvény megalkotása. Az új közjogi berendezkedés feltételeinek kialakítása után a parlament haladéktalanul feloszlatja magát. Az új szabályok szerint megtartott választáson már nem lesz szükség előzetes választási kényszerkoalíciók megkötésére, minden polgár szabadon szavazhat kedvenc pártjára és annak programjára.
Az első választásra szóló választási szövetség támogatói csak egyetlen ügyben kötelezik el magukat: ez pedig a magyar demokrácia ügye. Egy társadalmi szerződést hozunk létre még a választások előtt, a lehető legtöbb választó bevonásával, nyilvános vitában és nyilvános döntési keretek között. A választói mozgalomban bármely állampolgár részt vehet, függetlenül attól, hogy tagja-e bármiféle politikai szervezetnek. A választói mozgalom állampolgári részvétel útján határozza meg működésének a rendjét, a képviselőjelöltek személyét, valamint a kettős választási rendszer működésének a garanciáit egyaránt.
A választói mozgalom tagjai közé várjuk mindazokat, akik elkötelezettek a demokratikus változásokért!
Elfogadta a Demosz “Kettős választás” munkacsoportja, 2016. március 19-én.
    Vissza a kezdő lapra   Szavazások   Statisztika